• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

SPR päivystää Tammerfestissä

Tampereen Ratinan puistossa järjestetään toista kertaa Tammerfest-festivaalin kolmepäiväinen pääkonsertti. SPR huolehtii ensiapupäivystyksestä. Ensiapuvastaava Veijo Vasama on vuosien varrella kolunnut ea-päivystäjänä monenlaisissa tapahtumissa. Tammerfestkin on hänelle tuttu jo pitkän ajan takaa.SPR:n Ensiapuvastaava Veijo Vasama päivystää Tammerfestin pääkonsertissa kaikkina kolmena päivänä. Hänen lisäkseen paikalla on jatkuvasti 10-12 vapaaehtoista ea-päivystäjää. Heistä suurin osa on alueen ensivastekoulutettuja ja noin puolet terveydenhuoltoalan ammattilaisia. SPR:n omat ea-kurssit ovat suoritettuna luonnollisesti jokaisella.  Ensiapupiste on sisääntuloportin tuntumassa, mutta yleisön seassa partioidaan jatkuvasti vähintään kahdella kahden hengen partiolla, jotka tukevat toisiaan.
Ensiapupäivystäjä voi partioida yleisön seassa, jos hänen suosikkiesiintyjänsä esiintyy. Avuntarve kuitenkin ajaa aina kaiken edelle.
- Avauspäivän esiintyjistä lähimpänänä minun musiikkimakuani oli Viikate-yhtye. Partioin sen aikana, mutta sitten backstagella (esiintyjien taukotila) tarvittiin apua ja siirryin välittömästi sinne auttamaan, Vasama kertoo.
Hänen mukaan Tammerfestissä on selvitty vähillä vammoilla, vain muutamia ruhjeita on paikkailtu.

Lisää festariturvallisuuteen liittyviä juttuja seuraavassa Systolessa.

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.