EMA tuo AHA:n kurssit SuomeenEMA Group tuo AHA:n Advanced Cardiovascular Life Support, ACLS - ja Pediatric Advanced Life Support, PALS -kurssin Suomeen.- Meillä Suomessa ei juurikaan ole terveydenhuollon henkilöstön osaamisen varmentamiseen littyvää kulttuuria, EMA:n johtava lääkäri Tuomas Hiltunen sanoo.
Monissa länsimaissa henkilöstöltä edellytetään jo töihin hakeutuessa standardoitujen koulutusten läpäisyä, lisäksi ne tulee päivittää säännöllisin väliajoin, jotta henkilö voi jatkaa työtehtävissään.
- Tämä on ainakin yksi tapa varmistua henkilökunnan ajanmukaisesta osaamisesta, hiltunen sanoo.
Myös potilasturvallisuuden parantamiseen tähtäävät toimet ovat viimeaikoina nousseet vahvasti esille esimerkiksi laadunhallintaa ja potilasturvallisuutta määrittävässä asetuksessa.
- Uskon, että tarjoamillemme kursseille on siksi kysyntää, Hiltunen sanoo.
Hän uskoo myös, että työnantajat alkavat kiinnostua vähitellen kursseista, vaikka aluksi varmaan mennään yksittäisen terveydenhuollon ammattilaisten  kiinnostuksen ohjaamana.
Aloitamme keväällä tuomalla ensimmäiset ACLS - ja PALS- kurssit, Myöhemmin EMA aikoo tuoda myös maallikoille tarkoitetun Basic Life Support, BLS -kurssin.
- EMA on päätynyt AHA:n kursseihin, sillä ne tunnustetaan ympäri maailman, tämä palvelee ennen kaikkea ulkomaille töihin hekevien henkilöiden etuja. Hiltunen sanoo.