• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Oulun ensihoitajat kokoontuivat

Oulun ammattikorkeakoulussa on järjestetty ensihoitaja amk -tutkintoa jo 15 vuoden ajan. Merkkipäivää juhlistettiin kutsumalla paikalle kaikki Oulussa ensihoitaja -amk -tutkintoa opiskelleet henkilöt.

 

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on järjestetty ensihoitaja amk -koulutusta vuodesta 1999 alkaen. 15-vuotisen koulutustaipaleen kunniaksi Oamkin sosiaali- ja terveysalan yksikössä järjestetettiin 7.11.2014 kurssitapaaminen, johon kutsuttiin kaikki Oamkissa ensihoitaja amk -tutkintoa opiskelleet henkilöt. Kutsuttuja oli lähes 200 ja paikalle saapui lopulta 110 entistä ja nykyistä ”Oulun enskaa”. Lisäksi tilaisuuteen osallistuivat ensihoidon koulutusohjelmavastaava sekä ensihoidon opettajat vuosien varrelta. Suurin osa tuntiopettajista on itsekin valmistunut Oamkista ensihoitajaksi.

Tapahtuma järjestettiin vapaaehtoisvoimin valmistuneiden ja opiskelijoiden yhteistyönä. Kutsut tapahtumaan lähetettiin Facebookissa sekä sähköpostilla. Yli puolet kutsutuista osallistui tapahtumaan. Virallisia osoitetietoja ei voitu käyttää, joten kutsu ei välttämättä tavoittanut kaikkia valmistuneita. Tiedottamista parannetaan, kun seuraava tapahtuma järjestetään lähivuosina.

Tilaisuus alkoi ”vanhalla tutulla” koululla, Oulun Kiviharjuntiellä. Virallisessa tilaisuudessa kuultiin Oamkin rehtori Jouko Paason videotervehdys, koulutusohjelmavastaava Raija Rajalan puhe sekä kahden entisen ja yhden nykyisen opiskelijan muistoja opiskeluajastaan.

Entiset opiskelijat pääsivät tutustumaan simulaatio-opetustiloihin, jota osa vieraista ei ollut nähnyt. Iltaa jatekettiin yhteisen ruokailun ja vapaan illanvieton merkeissä. Tilaisuus onnistui loistavasti ja palaute oli pääasiassa positiivista.

Vaikka jotkut asiat ovat viidessätoista vuodessa muuttuneet, yksi asia ei muutu: ensihoitajien ryhmähenki!


Jaakko Linna
ensihoitaja (AMK)
Oulu-Koillismaan pelastuslaitos

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.