• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Uusi Sattuu ja tapahtuu -palsta

Systolessa alkaa uusi Sattuu ja tapahtuu -palsta. Siinä auttajat kertovat erikoisia tilanteita työpäivistään. Aina kertomus ei ole "keikalta", vaan työpaikalla tai työaikana muuten vois sattua jokin erikoinen sattumus. Tapaukset ovat tervetulleita kaikilta auttamiskentän yhteistyötoimijoilta.
Lue tästä näytteitä ja lähetä oma tarinasi jutun lopussa olevaan sähköpostiin.

 


Ensihoitajat hälytettiin ison kaupungin lähiöbaariin. Kohteessa heidät viittoiltiin miesten vessaan. Lattialla makasi tajuton mies. Ensihoitajat tutkivat häntä. Toinen heistä kokeili potilaan kipuvastetta, kun baarin puolelta alkoi kuulua: "killing me softly with his song, telling my whole life with his words, killing me softly with his song". Karaoke oli alkanut tilanteeseen sopivalla kappaleella.

Potilaana oli varhaiskeski-ikäinen rouva. Hänellä oli alkanut äkisti puheentuoton häiriö ja hän oli mennyt miehen kertoman mukaan muutenkin poissaolevaksi. Kohteessa vitaaliarvojen todettiin olevan kunnossa, eikä neurologistakaan oiretta löydetty - vain puhe ei kulkenut.
Ensihoitajat tutkivat tovin ja totesivat, että lääkärin luokse on lähdettävä. Potilaalle laitettiin tippa ja happi ja hänet haluttiin nopeasti sairaalaan pään tutkimuksiin. Autossa rouvan sanainen arkku aukesi: ”En minä tässä mitään sairaalaa tarvitse, mutta en vaan jaksa puhua enää sanaakaan tuolle miehelle.” Muuttuneen tilanteen takia päädyttiin terveyskeskukseen näytille.

Hätäpuhelun soittaja huusi voimakkaasti koko puhelun ajan hätäkeskuspäivystäjän korvaan ”Ambulanssi, ambulanssi!" Päivystäjä hälytti puhelun aikana ambulanssin paikalle, jossa ampiainen oli pistänyt potilasta kurkkuun. Puhelun jälkeen päivystäjä lukee ambulanssille lähettämänsä tekstiviestin: ”Ambulanssi pisti potilasta kurkkuun…”

Lue lisää Systolesta 1/2015.
Mikäli tiedossasi palstalle sopiva juttu, lähetä se sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lukijan kuvia voi lähettää samalle palstalle, kuvat tulee lähettää: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


 

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.