• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Saimian amk-opiskelijat vaihtoon Manchesteriin

Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijat Tiia Issakainen, Heli Konttori ja Dimitri Lisitsyn lähtevät kolmeksi kuukaudeksi opiskelijavaihtoon Manchesteriin.


Amk-opiskelijat Tiia Issakainen, Heli Konttori ja Dimitri Lisitsyn lähtevät tammikuun alussa opiskelijavaihtoon Manchesteriin. Vaihto kestää kolme kuukautta.

Heli Konttori on haaveillut vaihtoon lähdöstä jo pitkään.

- Tämä on varmaankin viimeinen mahdollisuuteni lähteä. Olen kiinnostunut ulkomailla työskentelystä, joten tämä on loistava tilaisuus saada jalka oven väliin, Heli sanoo.

Hän odottaa tutustumista Manchesterin ensihoitojärjestelmän, sairaalan päivystyksen ja lasten teho-osaston toimintaan.
- On kiva päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja mahdollisesti tulevaisuuden työtovereihinikin, Heli sanoo.

Myös Tiia Issakainen on pohtinut siirtyvänsä ulkomaille töihin, kun valmistuu ensihoitajaksi.
- Englanti on yksi vaihtoehdoista, joten vaihdon myötä saan näkökulmaa, että minkälaista ensihoitajan työ Manchesterissa on. Odotan tulevalta vaihdolta paljon potilaskontakteja sekä erilaista näkökulmaa akuuttihoidon toiminnasta, Tiia sanoo.
Hän haluaa saada kuvan englantilaisesta terveydenhuollosta sekä oppia uusia tutkimusmenetelmiä, joita voisi soveltaa myös Suomessa.
- Erityisesti odotan, että pääsen kokemaan ja opettelemaan paikallisen ensihoidon kirjausjärjestelmän, joka on kuulemani mukaan monisivuinen, taiteltava kaavio täynnä laatikoita ja kuvioita, joita sovelletaan eri potilaskeissien mukaan, Tiia kertoo.

Dimitri Lisitsynille vaihto on ammatillinen rikkaus. Hän uskoo oppivansa vaihdossa uutta osaamista, jota voisi hyödyntää myös kotikentällä Kaakkois-Suomessa.
- Vaihdon avulla pystyn myös luomaan kansainvälistä ammattiverkostoa tulevaisuutta ajatellen. Uskon myös, että vaihto syventää englanninkielen osaamistani, Dimitri sanoo.

Hän suorittaa vaihdon aikana useita työharjoitteluita eri terveydenhuollon yksiköissä kuten North West Ambulance Servicen ambulanssissa ja National Health Servicen päivystyksessä sekä leikkaussalissa.
- Suoritan vaihdon aikana myös 15 opintopisteen edestä kursseja Edge Hillin yliopistossa. Kaikki kokemus ja oppi mitä saan vaihdoltani on varmasti hyödyksi tulevaisuuden ammatissani ensihoitajana. 

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.