• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Ensihoitajat kutovat lämpöä kuntoutujille

Hyväntekeväisyydelle on monia hyviä kohteita. Toiset kohteet saavat isoja tukia jatkuvasti ja säännöllisesti. Toiset apua tarvitsevat jäävät vähemmälle huomiolle. Varsinaissuomalaiset ensihoitajat poikkeavat totutusta linjasta; he kutovat villasukkia mielenterveyskuntoutujille.
- Villasukkia tekemällä ja antamalla haluamme antaa lahjan saajalle lämpöä, proketinvetäjä, ensihoitaja Marjut Makkonen sanoo.


Idea villasukkien kutomisesta syntyi yöambulanssissa. Kutomista harrastavat projektinvetäjät, ensihoitajat Marjut Makkonen ja Jenni Pulju halusivat tuottaa käsitöillään hyvää. He olivat tutustuneet moniin Facebookissa oleviin kutomisryhmiin, ja idean saatuaan he päättivät perustaa yhden sellaisen lisää. Villasukkatalkoissa on nyt 14 ensihoitajaa, jotka ovat tähän mennessä tuottaneet 70 paria sukkia.

Kutomistalkoot päättyvät joulukuun puolivälissä, jolloin sukat lahjoitetaan mielenterveyskuntoutujille. Tarkempaa osoitetta ei vielä julkaista. Villasukkia on valmistunut liki puolet enemmän kuin tarvitaan, joten talkoot jatkuvat ja seuraavaa kohdetta mietitään.
- Ajattelimme, että olisi mukavampi lahjoittaa sukkia johonkin työn kautta tutuksi tulleeseen, lähellä olevaan, paikkaan, Marjut kertoo.

Kutojat haluavat lahjoittaa villasukat mielenterveyskuntoutujille Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ensihoidon palveluyksikön nimissä. Ensihoitopäällikkö Markku Rajamäki tervehtii ilolla ajatusta.
- Yllätyin positiivisesti ensihoitajiemme aktiivisuudesta ja ahkeruudesta aloittaa projekti, Rajamäki sanoo.
Hän antaa täyden tunnustuksen ensihoitajille ideasta ja työstä, johon pelastuslaitoksella on kunnia päästä mukaan. Rajamäki kiittelee myös ensihoitajien valitsemaa kohdetta, jossa on huomioitu lahjan saajien fyysinen ja psyykkinen kunto.
- He ovat iältään ja terveydentilansa puolesta juuri sopiva kohderyhmä, joka osaa varmasti arvostaa lahjaa, Rajamäki sanoo.

- Mielestäni hanke kertoo paljon ensihoitajiemme vilpittömästä ja pyyteettömästä auttamisen halusta vähempiosaisia kohtaan sekä myös heidän vahvasta ammattiylpeydestä. Työnantajan edustajana koen hankkeen lisäävän myös pelastuslaitoksen asiakasrajapinnassa näkyvää positiivista julkisuuskuvaa, Rajamäki sanoo.

Marjut ja Jenni pohtivat muidenkin haastamsta mukaan villasukkatalkoisiin.
- Tämä on hyvä tapa ”inhimillistää” meitä ensihoitajia, joita niin kovasti parjataan mediassa, Marjut sanoo.


Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.