• Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
Previous Next

Poikkeuksellinen tehtävä suojakodissa

Ensihoitajat Marjut Makkonen ja Jenni Pulju ajoivat ambulanssilla Paattisten suojakodin pihaan. Mielenterveyskuntoutujat jännittivät, että haetaanko joku heistä nyt pois. Tällä kertaa ensihoitajien vierailu oli poikkeuksellinen, sillä se aiheutti iloa kaikille; ambulanssin kyydissä saapui jokaiselle kuntoutujalle pehmeä paketti – täynnä lämpöä.Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ensihoitajat antoivat Paattisten suojakodin mielenterveyskuntoutujille joululahjaksi itse kutomiaan villasukkia. Syksyn aikana 15 ensihoitajaa ahkeroi villalangan ja sukkapuikkojen kanssa, tulos oli yli 70 paria sukkia. Ensimmäiset 40 niistä lahjoitettiin joulun alla Paattisten suojakodin kuntoutujille.
- Paattisten suojakodin hoitohenkilökunnasta näkyy aito asukkaista välittäminen. Myös yhteistyömme hoitajien kanssa ensihoitotilanteissa toimii. Nämä eivät valitettavasti ole itsestään selviä asioita kaikkialla, ensihoitaja Jenni Pulju perustelee kohteen valintaa.
Myös Marjutin mielestä kohde oli helppo valita, vaikka hyviä vaihtoehtoja oli paljon.
- Halusimme, että lahjan saajat osaisivat myös arvostaa pientä mutta lämmintä lahjaamme.
Ensihoitajien odotukset kävivät toteen ja sukkien ympärillä kävi innokas pöhinä.
- Saimme halauksia, aitoja hymyjä sekä lämpimiä jouluntoivotuksia, Marjut kertoo.

Kuntoutujat saivat nyt ensihoitajista uuden näkökulman; kenellekään ei sattunut mitään pahaa eikä ketään viety pois, vaan nyt ensihoitajat toivat mieluisan lahjan. Jenni toteaakin, että aina hyväntekeväisyyteen ei tarvitse massiivista ryhmää ja lahjoittaa isoa summaa. Hyvään mieleen riittää vähempikin.

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2018. All Rights Reserved.