• Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
Previous Next

Ohikulkija pelasti jäihin pudonneen pimeällä merenjäällä

Ohikulkija kuuli Helsingin Hevossalmen uimarannalla avunhuutoja mereltä. Oli pimeää ja avunhuutajasta kuului vain ääni. Ohikulkija otti rannalta oksan ja suunnisti huutojen perusteella pimeällä jäällä jäihin pudonneen luo. Ohikulkija sai oksan avulla veden varaan joutuneen ylös avannosta.

 
Helsingin pelastuslaitoksen yksiköt hälytettiin veden varaan joutuneen avuksi keskiviikkona 6.1. kello 18.03.
Pimeässä talvi-illassa ohikulkija oli ehtinyt jo veden varaan joutuneen avuksi. Ohikulkija otti rannalta oksan avukseen ja suunnisti pimeällä merenjäällä avunhuutojen perusteella. Hän sai veden varaan joutuneen ylös avannosta. Samaan aikaan rannalle saapuivat ensimmäiset pelastuslaitoksen yksiköt ja potilas pääsi ambulanssiin hoidettavaksi.

Kovista pakkasista huolimatta meri on pääosin avoinna. Helsingin edustalla jäätilanne on edelleen huono eikä se monin paikoin kanna. Jäälle menemistä tulee välttää. Mikäli jäälle kuitenkin mennään, on sinne varustauduttava asianmukaisesti, valittava turvalliseksi tunnettu reitti sekä ilmoitettava läheisille paikasta ja reitistä. Yksin jäälle menemistä tulee välttää, neuvotaan Helsingin pelastuslaitokselta.

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2018. All Rights Reserved.