• Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
Previous Next

Ensihoitajien säbäturnaus on täällä taas!

Ensihoitajien säbäturnaus järjestettiin ensimmäisen kerran viime toukokuussa Kalajoella. Seitsemän joukkuetta viideltä eri ensihoitoalueelta sähläsivät paremmuudestaan. Edustettuina olivat Lappi, Meri-Lappi , Jokilaakso, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa mutta muualtakin tuli jälkeenpäin tiedusteluita: Miksei tästä kerrottu etukäteen meille? Oli selvää, että hommaa oli jatkettava. Toukokuussa tavataan taas – ei torilla, vaan Kalajoella.


Idea turnauksen järjestämisestä syntyi allekirjoittaneen ja Sami Latosaaren istuessa saunanlauteilla. Ensihoitajina olemme kokeneet ensihoitorivien ja ensihoitokulttuurin hajoilevan muutosten tuulissa.

Näin ollen päätimme järjestää tapahtuman, jotta ensihoitajat saisivat mahdollisuuden tutustua toiminta-alueensa ulkopuolella työskenteleviin kollegoihin mukavan tekemisen parissa. Työskentelemme Meri-Lapin ja Etelä-Pohjanmaan alueella.

Alkuperäinen ajatus oli, että Etelä-Pohjanmaan ja Meri-Lapin ensihoitajille kokeiltaisiin järjestää leikkimielinen sählyturnaus. Paikaksi valikoitui Kalajoki, joka on suurinpiirtein saman matkan päässä Seinäjoelta ja Kemistä.

Idean kehittelyyn ja toteutukseen liittyi myöhemmin mukaan vanha ystävämme Mikko Heiniluoma Jokilaaksojen pelastuslaitokselta. Yhtäkkiä huomasimme joukkueita olevan useammalta alueelta ja laajamittaisempi idea lähti itämään siitä.

Suomen Turvatieto Oy ja Etelä-Pohjanmaalla toimiva Ensihoitoyksikkö ry lähti yhteistyöhön mukaan ja mahdollisti tapahtuman taloudellisesti. Kalajoen hiekkarantaan saatiin kontaktit aikaan ensihoitaja Jenni Kotirannan avulla, joka on enemmänkin Kalajoen hiekkaa varpaidensa välissä uittanut.

Viime vuoden tapahtuma oli oikein onnistunut ja saimme siitä hyvää palautetta. Siksi löimme taas neljä päätä yhteen ja päätimme järjestää tapahtuman tänäkin vuonna. Suomen Turvatieto Oy on edelleen mukana. Turnauksen virallisen avajaispuheen pitää tänäkin vuonna Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ensihoitopäällikkö Mirja Annala. Säbäturnaus järjestetään 7.5.2016 Kalajoella.
Vinkkimiehen viskipullo niille, jotka pahaksi onnekseen jäivät viime vuonna rannalle ruikuttamaan ja kaikille muillekin. Turnauksessa huumori on valttia, joten tervetuloa haastamaan viime vuoden voittaja Jokipela 1 ja muutkin joukkueet.

Ps. Jos pelaaminen ei niin innosta, niin kannustusjoukkoja ja vahvoja saunojiakin tarvitaan.


Teksti: Mervi Karjalainen

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2018. All Rights Reserved.