• Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
  • Kuvaaja: Juha Jormakka
Previous Next

Oletko todistanut ensihoitajana oikeudessa - kerro meille tarinasi!

Oletko sinä yksi niistä ensihoitajista, joka on työnsä takia kutsuttu oikeuteen syyttäjän todistajaksi? Millainen kokemus se sinulle oli? Millaisia yksityistietoja sinusta salissa kerrottiin syytetyn kuullen? Oliko todistamisen jälkeen pelkoja tai jännitteitä? Koitko uhkailuja? Kerro meille tarinasi. Linkki vastaamista varten löytyy tekstin lopusta.

Ensihoitajia kutsutaan oikeuteen todistamaan työtehtäviensä takia. Tilastotietoa ensihoitaja-todistajien määrästä ei kuitenkaan ole eikä myöskään sitä, onko todistuksesta ollut todistajalla harmia tai seuraamuksia.

Syksyllä 2014 ensihoitajat vierailivat eduskunnassa asti, kun ammattiauttajille yritettiin saada parempaa anonymiteettia oikeudessa todistaessa. Matka ei tuonut toivottuja parannuksia. Työ paremman yksityisyyden suojan eteen jatkuu yhä.

Täysi anonymiteetti on mahdollista vain vakavimmissa rikoksissa mutta pienillä muutoksilla oikeuden käytännöissä voisimme jo huomattavasti parantaa yksittäisen ensihoitajan yksityisyyttä. Esimerkiksi osoitetiedot, syntymäaika jne. voitaisiin jättää mainitsematta.

Kerrothan siis meille tarinasi ja kokemuksesi todistamisesta. Kaikki tarinat käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Sinun tarinasi avulla saamme kasaan tärkeää aineistoa siitä, millaisia kokemuksia ensihoitajilla on oikeussalista ja todistamisprosessista.

Lisätietoja: Henri Backman ja Sanna Kauppinen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

 Vastaa tämän sähköisen linkin kautta!
https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/11697/lomake.html

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2018. All Rights Reserved.