• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Hannan puolesta

Hannan Puolesta -hyväntekeväisyyskampanja kerää varoja pyöräonnettomuudessa loukkaantuneelle ensihoitajalle. Viime vuonna Tour de Helsinki -pyöräilytapahtumassa loukkaantuneen ensihoitajan kuntoutus tulee kestämään vielä vuosia.

Viime elokuun Tour de Helsingissä sattuneessa usean pyöräilijän kolarissa loukkaantui vakavimmin ensihoitajana työskennellyt Hanna. Koomasta herättyään Hannan elämä on ollut yhtä kuntoutusta ja tulee sitä olemaan vielä vuosia. Nyt haetaan kuntoutusprojektiin tukea Hannan Puolesta- kampanjan muodossa.
30. elokuuta vuonna 2015 Hannan elämä muuttui silmänräpäyksessä. Ensihoitajana jo vuosia työskennellyt Hanna sattui pahaksi onnekseen kuuden pyöräilijän törmäyssumaan ja lensi taajamanopeudella pää edellä asvalttiin, josta muistoksi jäi elinikäinen laaja aivovamma. Jos kypärää ei olisi ollut, ei olisi enää Hannaakaan.

Lääkärit antoivat koomaan vaipuneelle Hannalle olemattomat ennusteet heräämisen suhteen. Hanna kuitenkin taisteli itsensä hereille. Hannalle ne viisi viikkoa olivat vain tyhjä aukko, omaisille se oli sellainen helvetti, ettei se ikinä unohdu.
Hanna on herättyään viettänyt kuukausitolkulla aikaa sairaalassa ja kuntoutuslaitoksissa, kunnes viimein pääsi kotiutumaan toukokuun puolivälissä. Jos elämä kotona ei ole aivan samanlaista kuin ennen, on se kuitenkin suuri askel eteenpäin.

Jo sairaalassa Hanna puhui työasioista ja kuinka riipaisikaan kuulla hänen itsensä toteavan lopulta, että eipä hän ambulanssiin taida töiden merkeissä enää palata. Hanna on joutunut opettelemaan uudelleen kaikki elämän perusasiat syömisestä ja nielaisemisesta lähtien ja edessä oleva matka on vielä pitkä.

Erittäin tunnollisena, taidokkaana ensihoitajana ja pidettynä työtoverina Hanna on jättänyt työyhteisöön suuren aukon, sellaisen jota kukaan ei voi täyttää. Siksi 7 reipasta läheistä päätti kahlata byrokratiasuon läpi ja järjestää Hannalle keräyksen. Sen toivotaan tuottavan apua, jonka turvin Hannalla voisi olla parhaat mahdollisuudet nauttia elämästä sairaseläkkeelläkin.

Hannan Puolesta -kampanja on polkaistu käyntiin. Se perustuu lähinnä lipaskeräykseen ja pieniin tapahtumiin Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen alueella. Lupa on lain asettamien rajoitusten puitteissa alueellinen, eli rahaa ei voi siirtää suoraan tilille, mutta kaikki lippaisiin lahjoitetut rahat menevät suoraan Hannalle. Loppusummasta vähennetään ainoastaan lahjavero.
Kerätyt varat on tarkoitettu eri apuvälineitä, kuntoutusmuotoja ja terapioita varten, joita valtio ei kustanna. Lopullisista käyttökohteista päättää Hanna itse.
Hannan Puolesta Facebook-sivusto tiedottaa missä ja milloin lipaskerääjät liikkuvat. Lisäksi lippaita löytyy ympäri Porvoota yrityksistä, esimerkiksi terassiravintola Kivasta.  Jokainen sentti on tärkeä.

Teksti Enni Juusela

 

#hannanpuolesta

https://www.facebook.com/hannanpuolesta/

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.