• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Pahamedicissa tavikset pelastavat

jussitnayttoPahamedic-sarjakuva on ilmestynyt Systolessa kaksi kertaa. Sopii kai pelin henkeen, kun sarjakuvan piirtäjä Emmi Luoto kuvaa toimeksiantotilannettaan sokiksi.
Pahamedicissa kuten tosielämässäkin sokkeja hoitavat tavikset. Se kiehtoo Emmiä.


Koska Emmi Luoto on alaikäinen, Systole esitti idean sarjakuvan piirtämisestä ensin Emmin ensihoitajana työskentelevälle äidille. Hän innostui asiasta vähintään yhtä paljon kuin tytärkin.
- Mutsi toi puhelimen mulle ja sanoi: ”Soita tonne”. Se oli sokki - puhelun aikana en tajunnut mitä oli tapahtunut. Onhan tälläinen mahdollisuus aika siistiä, Emmi sanoo.


Pahamedic-nimen Emmi valitsi parista -, kolmestakymmenestä vaihtoehdosta.
- Pahamedicin valistin siksi, koska nimi kuvastaa kaikkia hahmoja ja heidän toimiaan. Pidin myös siitä, että sanan "paha" voi käsittää kahdella tavalla, joista kumpikin sopivat sarjakuvien käsikirjoituksiin.


Myös piirroskässäreitä tuli kaupassa iso läjä. Sisältö on tiukkaa ensihoitoa mutta Emmille haastavinta on toistaiseksi ollut käsikirjoituksen tekeninen toteuttaminen; miten henkilöt pitää sijoittaa kuviin niin, että kokonaisuus näyttää järkevältä.
- Hahmojen suunnittelussa tietenkin oli vaikeuksia ja virheiden tekoa, tietämätön kun olen ensihoidosta, mutta kyllä se lopulta sitten siitä, kun apua kysyin. Yritin tehdä hahmoista taviksen näköisiä, koska mua kiehtoo ajatus siitä, että joukko taviksia pelastaa henkiä.
Parhaillaan työpöydällä on sarjakuva suuronnettomuudesta. Se ilmestyy syksyn Systolessa.


Pahamedicin piirtäminen on muokannut Emmin mielikuvaa ensihoitajista ja ensihoidosta. Aiemmin hän on ajatellut, että työ ja sen tekijät ovat jämäkkiä ja joustamattomia.
- Sarjakuvia piirtäessäni olen huomannut, että ei tämäkään ala niin haudanvakavaa ole.

Emmi opiskelee graafista alaa ja hänestä valmistuu kuva-artesaani.

Teksti Marko Partanen
Sarjakuva Emmi Luoto

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.