• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Systolen suuri jalkinetesti

JALKINE1testiJALKINE1testiHaix, Jalas ja Sievi ovat mukana Systolen suuressa jalkinetestissä. Ensihoitajat käyttävät jalkineita keikoillaan ja kertovat kokemuksensa.
Systolen suuri jalkinetesti on harvinaista herkkua, sillä testiaika on pitkä. Idea testistä tuli ensihoitajalta.

Jalkineet kuvassa: Vasemmalta Sievi Roller High+ S3, JALAS® 1878 OffRoad ja Haix Airpower XR1.

 

Ensihoitajat eri puolilla Suomea testaavat työssään Haixin, Jalaksen ja Sievin turvajalkineita ympäri vuoden, mikä on tämän kaltaisille testeille pitkä aika.
Testissä on kolme jalkinetta, joista jokaista mallia käyttävät miehet ja naiset.

Systolen suureen jalkinetestiin tulleissa malleissa on mukavasti hajontaa. Kaikissa jalkineissa on erilainen kiinnitysmekanismi ja kahden varsikenkämallin lisäksi testataan yhtä puolipitkävartista varsikenkää.

Systolen suuri jalkinetesti ei aseta kenkiä järjestykseen tai arvioi niitä numeraalisesti, vaan ensihoitajilta kerätään sanallinen palaute.
Tulokset ovat tärkeitä, sillä ilman jalkineita ei hoideta yhtään tehtävää. Samalla tutustutaan nykyaikaisten jalkineiden ominaisuuksiin. 

Ensihoitaja Markku Viikki esitti idean jalkinetestistä, Systole innostui siitä ja testi suunniteltiin yhteisvoimin. Kenkien testaajat ympäri Suomen saavat aika-ajoin kyselyitä, joiden tulokset kerrotaan Systolessa sitä mukaa kun niitä valmistuu. Kyselylomakkeihin pyydettiin myös valmistajien ja maahantuojan kommetteja, olikin ilo havaita, että heidänkin näkemyksensä testissä tiedusteltavista asioista oli täysin yhteneviä ensihoitaja-näkemyksen kanssa.

Kaikki jalkinemerkit, joita testiin pyydettiin, lähtivät siihen mukaan. Valmistajat ja maahantuoja saivat valita testattavaksi haluamansa mallin. Myöskään jalkineiden testaajia ei ollut vaikea löytää ja myös heillä on alusta asti ollut mahdollisuus vaikuttaa testiin. Keskustelu kaikkien osapuolien kanssa on sujunut hienosti, mikä enteilee mielenkiintoista testausaikaa. 
Testi tehdään yksinomaan käyttökokemuksiin perustuen.

 

Systole kysyi Suureen jalkinetestiin osallistuneilta kolme kysymystä:
1.Miksi valitsitte testattavaksi juuri kyseisen mallin?
2.Mitä odotatte testiltä?
3.Lopuksi tarjosimme mahdollisuuden vapaaseen kommentointiin.

Näin kysymyksiin vastattiin:

Sievi Roller High+ S3 on oikea valinta vaihteleviin olosuhteisiin, niinpä se käy ominaisuuksiensa puolesta mainiosti myös ensihoidon henkilökunnalle, joka työnsä puolesta operoi niin sisä ja ulko-olosuhteissa ympäri vuoden. Roller High+ S3 on varustettu helppokäyttöisellä Boa®-kiristysmekanismilla: vain rullan pyöräytys ja kengät ovat hälytyksen sattuessa jalassa ja istuvuus säädetty juuri jaloille sopivaksi. Lisäksi jalka on suojattu kevyellä komposiittivarvassuojalla ja terävien esineiden läpi tunkeutumista estää teräksinen naulaanastumissuoja.  Jalan muotoihin mukautuva Memory Foam -nilkkasuoja ehkäisee nilkkavammoja tukemalla jalkaa ja vaimentamalla nilkkaan kohdistuvia iskuja.

Odotamme innokkaasti testituloksia ja kokemuksia ensihoidon vaihtelevista olosuhteista. Myös testi jakson pituus kiinnostaa meitä. Läpi vuoden menevät testijaksot ovat harvinaisia. Usein käyttötesteissä testataan juuri tiettyä olosuhdetta esim. kengän sopivuutta talvi tai kesäolosuhteisiin. Nyt meillä on alkamassa testi, joka aidosti kartoittaa koko olosuhteiden kirjon. Tästä johtuen toivommekin oikein lumista ja kylmää talvea.

Sievin Jalkineella on vuosikymmenten kokemus turvajalkineiden valmistamisesta sekä siitä, minkälaisia haasteita pohjoismaiset, vaihtelevat olosuhteet jalkineille asettavat. Pohjan pitävyys, laadukkaat materiaalit sekä jalkineen istuvuus ja käyttömukavuus ovat Sieviläisten perusperiaatteita. Sievin Jalkineet valmistetaan Suomessa, Sievin ja Oulaisten tehtailla. Osoituksena kotimaisuudesta Sieville on myönnetty Avainlippu-merkki.

Teppo Kemppainen, sales manager, Sievin Jalkine OyJALAS® 1878 OffRoad
on yksi Jalaksen myydyimmistä sekä nykyään jo laajasti alan henkilöstön käytössä; mukava ja ergonominen käytössä, nopea jalkaan laitettava, turvallinen nopeaan vaihtelevissa olosuhteissa.
Haluamme tuoda vertailuun alalla jo hyväksi havaitun jalkineen ja jakaa käyttäjien kokemuksia.

Harri Tuominen, Key Account Manager, Ejendals Suomi Oy

 

Haix Airpower XR1. Halusimme tuoda tämän mallin testiin, koska olemme myyneet sitä suomalaisille ensihoitajille paljon. Jalkine on suuntautunut Amerikassa ja Euroopassa ensihoidon käyttöön, koska siinä crosstech-kalvo, joka suojaa myös viruksilta ja bakteereilta. Toinen syy valintaan oli, että jalkineessa on nyt uusi raakakumipohja, joka korvaa edeltävässä mallissa olleen liukkaan pohjan. Pidon pitäisi olla nyt hyvä ja sitä päästään nyt testaamaan.

Meillä on lupa odottaa testiltä hyviä tuloksia, odotamme myös näkyvyyttä. Kun oli mahdollisuus tehdä ammattilaisten kassa kenttätestiä, halusimme olla mukana.

Mikko Känkänen, myyntipäällikkö, C.P.E. Production

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.