• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Keinoäly arvioi hoidon tarpeen Soitessa

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on ottanut käyttöönsä keinoälyn potilaan hoidon tarpeen arvioinnissa. Soiten nettisivuilta löytyy Oireapu-palvelun algoritmi, joka kartoittaa potilaan vaivat ja ohjaa toimimaan niiden kanssa oikein.

Palvelu Soiten nettisivuilla määrittelee, riittääkö kiireetön apu, päivystykseen hakeutuminen omin neuvoin vai vaatiiko vaiva soittamaan 112. Mikäli vaiva on kiireetön, potilaaseen otetaan yhteyttä 1-2 arkipäivän sisällä.
Soitessa odotetaan, että palvelu alkaa säästää hoitajien aikaa puhelinpalvelusta enemmän hoitotyöhön. Lisäksi palveluun syötetyt tiedot voidaan suoraan siirtää potilaskertomukseen. Palvelun halutaan selkiyttävän myös hoitopolkuja.

Soiten 78 000 asukasta voi nyt aloittaa terveysasioidensa hoitamisen kotisohvalta. Sähköistä hoidon tarpeen arviota on pilotoitu päivystyksessä muutaman viikon. Kiinnostus palvelua kohtaan on ollut runsasta. Palvelua on käytetty tähän mennessä jo perusterveydenhuollossa ja suunterveydenhuollossa. Hyvien kokemusten jälkeen sen toimivuutta päätettiin kokeilla myös päivystyksessä.

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.