• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Ensihoidon SM-kisoissa jaossa 1500€:n potti

Ensihoidon SM-kisat järjestetään toukokuussa Akuuttihoitopäivillä Hämeenlinnassa. Kisan voittaja kuittaa palkintorahoja 1500 euron edestä sekä ottaa haltuunsa Voittajan miekka -kiertopalkinnon. ”Maailmassa oikeus on aina seurannut voittajan miekkaa”, sanoi kapteeni Kaarna Tuntemattomassa sotilaassa.

Ensihoidon Suomen mestaruudesta, 1500 eurosta ja Voittajan miekasta kamppaillaan tänä vuonna Akuuttihoitopäivillä Hämeenlinnan Aulangolla 25.5.
Kilpailussa kisataan 3-henkisin joukkuein, joita voi ilmoittautua yksi per organisaatio. Kaikki eivät voi voittaa rahaa ja Voittajan miekkaa mutta kaikki voittavat kilpailusta itselleen laadukkaan oppimistapahtuman simulaatiomenetelmällä.

SM-kisassa tehdään ensihoitoon liittyviä tehtäviä, joissa arvioidaan mm. tiimityöskentelyä, kommunikointia ja perustaitoja. Tehtävät soveltuvat kaikille ensihoidon tasoille opiskelijoista ensihoitolääkäriin. Kerää 3-henkinen joukkue ja ilmoittaudu: ilmoittautuminen(a)turvatieto.net.

Systole on lahjoittanut kilpailuun Voittajan miekka -kiertopalkinnon. Ensin löytyi palkinto, sitten keksittiin sille nimi. "Voittajan miekka" -nimi keksittiin Tuntemattomasta sotilaasta. Siinä kapteeni Kaarna toteaa voitonuhoisena, että: ”Maailmassa oikeus on aina seurannut voittajan miekkaa.”

Voittajan miekka on kopio venäläisestä ratsuväen miekasta. Siinä on metallinen tuppi, johon alkuvaiheessa haluttiin teettää nahkainen kantohihna. Tämä jäi kuitenkin tekemättä. Aikoinaan kun metrinmittainen miekka pamautettiin paikallisen ompelijan tiskille ja todettiin, että tähän tarvittaisiin nahkainen hihna, niin ompelija otti varmuuden vuoksi kaksi taka-askelta ja totesi pelkokkain äänenpainoin: "meillä ei tehdä nahkatöitä." Voittajan miekka on siis karu mutta vakuuttava ilmestys - juuri oikeanlainen symboli kuvaamaan kovan työn Suomen mestaruutta. Voittaakseen palkinnon ei voi ottaa taka-askelia, vaan on mentävä itsevarmasti palkintoa kohti.

Ensihoidon SM-kisat järjestetään nyt neljättä kertaa. Aiemmat mestaruudet ovat menneet 9Livesille, FinnHEMS 10:lle ja Med Groupille.


Lue tästä Ensihoidon SM-kisa -juttuja aiemmilta vuosilta:

9Lives on Suomen mestari

FinnHEMS 10 voitti ensihoidon Suomen mestaruuden

Ensihoidon Suomen mestari on Med Group

Lisää tarinoita ja kuvia Ensihoidon SM-kisat -Facebook-sivulla.

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.