• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

MedKit hivuttautuu verkosta palveluyritykseksi

Hoitovälineitä asiakkailleen lähinnä digitaalisesti välittänyt MedKit on hivuttanut toimintaansa enemmän palveluyrityksen suuntaan, kertoo toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio. Nykyään MedKit tarjoaa asiakkailleen laajan tuotevalikoiman lisäksi käyttökoulutusta, hankintojen rahoitusta ja aiempaa kattavampaa raportointia.


Aiemmin MedKitin toiminta on perustunut lähes yksinomaan laajan, lähes 6 000 eri tuotetta käsittävään, verkkokauppaan. Viime aikoina yritys on palkannut lisää henkilöstöä ja tuonut toimintaansa enemmän palveluyrityksen suuntaan, MedKitin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio sanoo.

Yritys digitalisoi äskettäin toimintojansa lisää, uusi varastonsa ja hankki lisää henkilöstöä. Nyt yritys pystyy toimittamaan asiakkaalleen tarvittaessa kaikki sen tarvitsemat hoitovälineet sekä käyttökoulutusta.
"Olemme siirtyneet selkeästi tuotetoimittajasta kokonaisvaltaisen hankintapalvelun toimittajaksi”, Åman-Toivio sanoo.

Viime tilikaudella oululainen MedKit pystyi parantamaan liikevaihtoaan 30% edeltävään vuoteen verrattuna. Yritys ilmoittaa viimevuotiseksi liikevaihdoksekseen 3,4 M€ ja voitolliseksi tuloksekseen 100 000 euroa.
”Kasvuvauhtimme on kova, mutta suunnitelmiemme mukainen. Tuloksemme puolestaan oli kohtuullinen, kun ottaa huomioon kasvun mukanaan tuomat investoinnit ja vaatimukset”, Åman-Toivio sanoo.

Yrityksen kasvusuunnitelman mukaan sen tavoitteena on moninkertaistaa liikevaihto lähivuosien kuluessa. Åman-Toivion mukaan tavoite on korkealla, eikä se toteudu pelkästään orgaanisella kasvulla.
Hän arvioi sosiaali- ja terveysalan kehityksen tukevan MedKitin kasvupyrkimyksiä. Alan toimijat joutuvat yhä tarkemmin kiinnittämään huomiota kustannuksiin. MedKit auttaa asiakkaitaan juuri hankintakustannusten hallinnassa sekä toiminnan sujuvoittamisessa ja tehostamisessa, Åman-Toivio visioi.


MedKit Finland Oy on vuonna 2008 perustettu ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja.

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.