• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Fillariensihoito on rock!


Rockfest kävi Hyvinkäällä. Artistikattaus piti sisällään tunnetuimmat metallibändit ja kovimmat fillariensihoitajat.

Organisaatiomme, HUS Hyvinkään alueen ensihoito, oli luonnollisesti kiinnostunut varmistamaan omalta osaltaan, että tapahtuma sujuu ensihoidon osalta hyvin. Haluttiin myös, ettei päivittäisvalmius rasitu liiaksi. Pohdittavaa riitti, sillä maailmalla sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.
 Olimme jo pidemmän aikaa halunneet kokeilla ensihoitoa polkupyörän selästä mutta siihen ei ollut tarjoutunut mahdollisuutta.

Iso rock-tapahtuma antoi uutta virtaa fillarikokeilulle. Tapahtumapaikka, Hyvinkään lentokenttä, on laaja mutta mahdoton autolla operoitavaksi. Saimme ison kädenojennuksen Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta, joka lainasi operatiivisessa toiminnassa ja rock-tapahtumassakin sisäänajamia ensihoitopyöriään. Polkupyörien varusteluun tarvittavia hoitovälineitä saimme lainaksi EMS Consultingilta ja Sharkmedilta.

Polkupyörien suurin potentiaali tapahtuman aikaan ilmeni päivien loppupuolella kun ihmiset poistuivat alueelta. Suuret ihmismassat valuivat pitkin Hyvinkään katuja. Valtaosa heistä pyrki keskustaan koteihin, baareihin tai rautatieasemalle.
 Polkupyörillä pystyimme liikkumaan vaivattomasti massan seassa. Bongasimme sieltä tapauksia, joista hetken päästä olisi saattanut pian tulla puhelu hätäkeskukseen.

Polkupyörät saivat runsaasti positiivista palautetta festarikansalta ja käyttäjiltä itseltäänkin.

Teksti Reko Lahtinen


Aiheesta tarkemmin seuraavassa Systolessa 4/2018.

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.