Road Rescue tulee Tampereen Turvallisuus-messuille
Road Rescue esittäytyy ensi kertaa Suomessa Tampereen Turvallisuus-messuilla.Road Rescue esittäytyy ensimmäistä kertaa maassamme Tampereen Turvallisuus-messuilla syyskuussa. Luennoista ja käytännön harjoitteista koostuva paketti auttaa ymmärtämään, mitä liikenneonnettomuuden hoitaminen tarkoittaa, kun osallisina on nykyaikaisia autoja. Yksi käytännönrasteista on potilaan turvallinen pelastaminen ajoneuvosta.

"Road Rescuen tarkoitus on korostaa yhteistyötä liikenneonnettomuuspaikoilla, antaa käytännön neuvoja ja parantaa kokonaisprosessin ymmärtämistä", Palopäällystöliiton koulutuspäällikkö Pasi Uurasmaa sanoo.Tampreen Turvallisuus-messut onkin tottunut laittamaan itsensä likoon. Kun uusia asioita esitellään, aina ei voi välttyä kommelluksilta, kertoo Tampereen messujen projektipäällikkö Veli-Pekka Rouvali.
 Kerran mesuilla järjestettiin messuvieraille yllätyksenä palohälytys. Sen tarkoitus oli näyttää, miten poistuminen isosta tilasta, missä on paljon väkeä, onnistuu. 

"Kaikki meni ok niin kauan kun melkein heti harjoituksen jälkeen tuli uusi oikea hälytys. Kaikki eivät meinanneet uskoa ja heitä oli vaikea saada poistumaan uuden hälytyksen tullen."

Oikea palo oli onneksi pieni, jonka henkilökunta sai sammutettua heti.Toinen kommellus sattui, kun messuilla esiteltiin ensimmäisen kerran 100 metriin ulottuvaa nostolavaa. 

"100 metriin nouseminen ja sieltä laskeminen vei aikaa noin tunnin. Se aiheutti hämmennystä ihmisissä, jotka olivat tottuneet nopeisiin parinkymmenen metrin nousuihin", Rouvali kertoo.Messut tituleeraa itseään Pohjoismaiden suurimmaksi turvallisuusalan ja riskienhallinnan ammattilaistapahtumaksi. Samaan aikaan Tampereen messukeskuksessa järjestetään Turvallisuus-, Työhyvinvointi- ja EuroSafety-messut.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävässä erillisessä messutapahtumassa on yhteensä 300 näytteilleasettajaa, joista 60 on Turvallisuus-messuilla. Messuvieraat voivat halutessaan rekisteröityä kävijäksi johonkin tapahtumaan näistä kolmesta, mutta tapahtumakokonaisuus ja sen ohjelma on tarkoitettu kaikille. Turvallisuus-messut järjestetään E-hallissa, EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut A-hallissa).  

Turvallisuusala Tampereella 2018 -messut 11. - 13.9. 2018.