• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Systolesta iskukykyisempi ensihoitomedia

Ensihoitaja- lehti ja Systole-lehti yhdistyvät. Suomen Ensihoitoalan liitto ja Systole ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimus vahvistaa tulevaisuudessa koko ensihoitokentän mediaa. Vanhan sanonnan mukaisesti munat laitetaan nyt samaan koriin ja jatkossa tuotetaan kahden ensihoitolehden sijasta yhtä, Systolea. Uusi järjestely lisää Systolen jakelulistalle yli 2300 uutta nimeä.

Lukuisia kertoja on todettu, että pieni ensihoitoala on kovin pirstaloitunut ja että tarvitaan enemmän yhdessä tekemistä. Suomen Ensihoitoalan liiton (SEHL) ja Systolen solmima sopimus vastaa tähän huutoon. Tiivistämme ensi vuoden alusta alkaen Ensihoitaja- ja Systole-lehden toimitukset yhteen pakettiin. Kahdesta lehdestä tulee yksi, Systole.


"Yhteistyössä on merkittäviä synergiaetuja. Systolesta löytyy rutkasti kokemusta ja rautaista ammattitaitoa. Alallamme Suomessa on pienet piirit. Uuden yhteistyön avulla tavoitamme alan ihmisiä entistä enemmän. Sekä minä että koko SEHL olemme intoa täynnä alkavasta historiallisesta yhteistyöstä", SEHLin puheenjohtaja Juha Hyötyläinen sanoo.


Systolen toimitus arvioi, että maamme ensihoidon median asiantuntemus ja iskukyky paranevat tulevan yhteistyön myötä. Toimituksessa on pantu merkille, että SEHLin sanoma ensihoitajan työn puolestapuhujana on aina painottunut työn kannalta oleellisiin - oikeisiin - asioihin. Sekä SEHLin että Systolen viestit ovat vuosien varrella olleet kuin yhdestä suusta lausuttuja, myös siksi yhteistyön aloittaminen on hyvin luontevaa. 
Yhteistyötä yhdessä ja erikseen

Yhteistyö on sovittu siten, että molemmat osapuolet voivat viestiä omista asioistaan kuten haluavat, yhdessä ja erikseen. SEHL alkaa toimittamaan Systolen sivuilla omia sivujaan, joiden sisällöstä se vastaa itse. Systole ei puutu sivujen sisältöön eikä sanomaan. Sivut julkaistaan Systolessa omana erottuvana ja tyylikkäänä kokonaisuutenaan eivätkä ne hallitse lehden sisältöä.
Molempien tahojen viestien keskiössä ovat liikuskelleet heijastinhousuinen ensihoitaja ja hänen työnsä.

”Yhteistyön suunnittelu Systolen kanssa on alusta lähtien sujunut luontevasti. Koko alalla pyritään yhä enemmän etsimään tapoja tehdä yhdessä enemmän - tämä on myös meidän tavoitteemme. Kun alan viestintä entisestään paranee, suurin hyötyjä on me – koko ensihoitoalan väki”, toteaa yhteistyötä valmistellut Erik Lydén SEHL:in hallituksesta.

Pääosa lehdestä toimitetaan edelleen vanhaan malliin, riippumattomasti. SEHL saa lehden sisään omat sivut, joilla se viestii liiton omista asioista. Liitto vastaa itse sivuilleen tuottamastaan materiaalista, joten ne voivat poiketa Systolen linjasta. Sivuille valmistellaan oma tyylikäs ulkoasu, jolla se voidaan selvästi erottaa Systolen toimituksellisesta materiaalista. Toimituksellisen ja liiton kertoman viestin ero ei silti välttämättä ole kovin suuri.

”Ammatillinen edunvalvonta tarkoittaa pitkälti asioita, joista alalla puhutaan joka tapauksessa. Näitä ovat esimerkiksi työturvallisuus, erilaiset lausunnot ja alaa koskevat valmisteilla olevat lakialoitteet”, Ensihoitaja-lehden päätoimittaja Karoliina Malinen sanoo. 
Hän uskoo että lehtien yhdistäminen on saattanut käydä aiemminkin joidenkin tahojen mielessä.
"Nyt se on kuitenkin totta ja yhteistyö tuntuu luontevalta", hän sanoo.
Uudesta järjestelystä huolimatta Systolen sisältö säilyy toimituksellisena yli 90-prosenttisesti. Toimitus uskoo kuitenkin, että myös alamme vankan asiantuntijajärjestön, SEHLin, asiat kiinnostavat myös liittoon kuulumatonta lukijaa.Systole tavoittaa lukijat entistä paremmin

Myös Systole on innoissaan uudesta yhteistyöstä, sillä lehtiä tullaan jakamaan yli 2300 uuteen osoitteeseen.
Systole jatkaa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvänä ensihoidon erikoislehtenä. Yhteistyön myötä Systolen toimituskunta vahvistuu SEHL:n asiantuntevalla lehtityöryhmällä, joka tekee liiton juttuja liiton sivuille sekä juttuja journalistisin perustein muille sivuille. Systolesta arvioidaan, että kun kaksi ensihoidon sanansaattajaa yhdistävät voimansa, on lehdestä mahdollista saada kattavampi ja laadukkaampi. Samaa mieltä ollaan SEHLissä.
"Olemme varmoja, että yksi kaikille ensihoitajille suunnattu lehti alallamme riittää", Lydén sanoo.
 


UKK:t profylaktisesti- Söikö Systole Ensihoitaja-lehden? 
Ei syönyt, vaan lehdet yhdistyivät. Myös Ensihoitaja-lehdessä oli journalistisesti toimitettuja juttuja liiton asian lisäksi. Ensihoitaja-lehden kirjoittajien journalistiset jutut julkaistaan jatkossa Systolen sisältönä. Liiton omille asioille on valjastettu liiton omat sivut. Lehdet yhdistävät journalistiset voimansa ja jatkavat nimellä Systole.- Tuleeko Systolesta nyt edunvalvontalehti? Ei tule. Systole jatkaa edelleen riippumattomalla tiellään.
SEHL saa Systolen sisään omat sivut, joilla se voi jakaa viestiään kuten tahtoo. SEHLin sivut tulevat erottumaan selvästi journalistisesta sisällöstä.
Vaikka SEHL on Tehyn alainen liitto, taloudellisen edunvalvonnan tehtävät ovat puhtaasti Tehyn heiniä. SEHL hoitaa ammatillista edunvalvontaa, eli keskittyy olemaan asiantuntijajärjestö, joka antaa päätöksentekoon ja julkisuuteen ensihoitajalähtöisiä julkilausumia sekä tukee ja vaikuttaa asiantuntemuksellaan Tehyn toimintaan. SEHLin rooli ja sivujen sisältö voidaankin nähdä asiantuntijajärjestön sivuina, jotka eivät tule hallitsemaan Systolen tarjontaa.- Mitä lukija tästä hyötyy? 
Lukija saa käteensä lehden, jota tekee entistä laajempi toimituskunta. Näkökulmamme on nyt entistä leveämpi ja asiantuntevampi. Koko ensihoitoalan väki pääsee Systolen sivuilta katsomaan myös, mitä SEHL puuhailee.- Minulla on juttu tai jutun idea, onko Systole kiinnostunut siitä? Kyllä on. Kaikki voivat ehdottaa tai kirjoittaa juttuja. Ole yhteydessä päätoimittaja Marko Partaseen sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Juttua suunnitellessa kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman varhain, jo heti kun idea syntyy. Toimitus neuvoo tarvittaessa jutun kirjoittamisessa.

 

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.