• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Palovammaan "elmukelmua"


Lontoon Air Ambulancen ensihoitaja ja traumajohtaja Eoin Walker kertoi World Extreme Medicine -konferenssissa, että palovammojen hoitamisessa "elmukelmu" on erittäin kätevä väline.

London Air Ambulancen ensihoitaja ja traumajohtaja Eoin Walker on todennut "elmukelmun" todella käteväksi välineeksi palovammojen hoidossa. Palovamma-alue peitellään "elmukelmulla" puhdistuksen jälkeen kevyesti mutta ei tiiviisti. Elmukelmu vähentää ilman aiheuttamaa kipuärsytystä, se on venyvää ja läpinäkyvää sekä tarvittaessa palovammaa voidaan viilentää kelmun läpi.

Walker antaa toisenkin vinkin terveydenhuoltoalan henkilökunnalle. Ladatkaa puhelimeenne ilmainen Mersey Burns –applikaatio (E-Burn). Kun applikaatioon väritetään potilaan palovamma-alueet, se laskee automaattisesti vammautuneen pinta-alan (BSA) prosentteina.

UK:n ensihoito kohtaa vuodessa 250 000 palovammapotilasta, joista 175 000 tarvitsee sairaalahoitoa. Puolet potilaista on alle 12-vuotiaita.

Seuraavassa Systolessa1/2019 on  juttu Dimitri Lisitsynin World Extreme Medicine -konferenssimatkasta.
Lisitsyn kirjoitti World Extreme Medicine -konferenssien luennoista ja työpajoista pitkiä postauksia Systolen Facebook-sivulle.

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.