• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Ensihoitaja eduskuntaan

Ensihoitaja Mari Rantanen valittiin perussuomalaisten listalta eduskuntaan. Hän sai Helsingin vaalipiirissä 2909 ääntä. 


Ensihoitaja Mari Rantanen (ps) on kansanedustajana ensikertalainen. Helsingin vaalipiirissä häntä äänesti 2909 henkilöä. Kolme päivää äänestyksen jälkeen Rantanen on edelleen hämmentynyt. ”En ole oikein vielä ehtinyt tajuta mitä tapahtui. Kampanja on ollut kova rumba ja takki on nyt tyhjä. Stressi alkaa pian laueta.”  Hän on saanut satoja viestejä ja puhelin soi taukoamatta. ”Yritän vähitellen vastata kaikille.”

Rantanen suuntasi kampanjansa omais-, vammais- ja vanhustenhoitoon sekä soteen. ”Tapaamani ihmiset halusivat keskustella vanhustenhoidosta, pieneläkeläisten tilanteesta sekä maahanmuutosta. Ihmiset eivät ymmärtäneet, miksi järjestelmämme sallii terrorismista tuomitun paluun uudelleen Suomeen tai että miksi vakavaan rikokseen syyllistynyttä maahanmuuttajaa ei saada ulos maasta.”

Rantanen ei luvannut vappusatasia tai muutakaan valmista mutta sen hän lupasi, että jos hän vaikuttamaan pääsee, niin kriittinen vanhusten tilanne pyritään hoitamaan ensimmäisenä. Ensihoitajien asioista agendalla on ensimmäisten joukossa lakialoite rikoslain muutoksesta.

”En ole varma, olenko ensimmäinen ensihoitaja eduskunnassa mutta uskon näin. Aion pitää myös ammattikuntamme asioita esillä.” Rantanen jää kansanedustajakautensa ajaksi virkavapaalle työpaikaltaan Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

”Olen jo ajat sitten päättänyt, että mikäli maailmanmeno ei miellytä, pyrin itse vaikuttamaan siihen.” Rantanen aloitti politiikan Hollolan kaupunginvaltuustossa 2008. Helsinkiin muutettuaan hän on kuulunut myös pääkaupungin kaupunginvaltuustoon. Eduskuntavaaliehdokkaana hän oli ensimmäisen kerran vuonna 2011. Seuraavissa vaaleissa, 2015, paikka Arkadianmäellä jäi harmittavan lähelle, sillä viime kauden ajan Rantanen oli perussuomalaisten varakansanedustaja.

Teksti Marko Partanen

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.