• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Miljoonia maskeja Suomeen viikoittain kotimaista ilmasiltaa pitkin

Kolme kotimaista yritystä rakensivat ilmasillan, jotta maskien räjähdysmäiseen kysyntään voitaisiin vastata. Ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja MedKit, S-ryhmä ja Finnair tuovat viikoittain Kiinasta maahan miljoonia hengitysmaskeja. Helsinki-Vantaan lentokentältä maskit kuljetetaan suoraan S-ryhmän kauppoihin ympäri Suomen.

Kotimaiset yritykset yhdistivät voimansa, jotta maskien kovaan kysyntään voitaisiin vastata. Yritykset tuovat Kiinasta maahan kahdenlaisia maskeja: kertakäyttöistä suu- ja nenäsuojaimia (TYPE IIR) sekä hengityssuojaiimia (FFP2). Asialla ovat ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja MedKit, Finnairin Cargo ja S-ryhmä.
"Mietimme miten saisimme mahdollisimman tehokkaasti tyydytettyä maskien kysynnän tässä muuttuvassa tilanteessa. Tavoitteena oli saada maskit mahdollisimman pian Suomeen ja mahdollisimman pian ja tehokkaasti jakeluun kuluttajille. Halusimme myös pitää toiminnan niin kotimaisena kuin mahdollista", kertoo MedKitin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio.

Ensimmäiset suojaimet ovat jo S-ryhmän kaupoissa. Lisää suojaimia tulee jatkuvasti ja ajan myötä niitä myydän yhä useammassa S-ryhmän myymälässä.
"Töitä on tehty lähes kellon ympäri ja on ollut hienoa nähdä, kuinka Finnairin ja S-Ryhmän kokoiset suuret kotimaiset yhtiöt ovat heti valmiit nopeasti ratkomaan ongelmia, kun tarve niin vaatii", Åman-Toivio sanoo.

Kertakäyttöiset suu- ja nenäsuojukset ovat mallia Type IIR ja niiden bakteerien suodatustehokkuus (BFE) on ≥ 98%. Sekä suu- ja nenäsuojus että FFP2 luokan hengityssuojain ovat CE -merkittyjä ja hengityssuojain on lisäksi SGS Fimko Oy:n sertifioima.

MedKit on oululainen vuonna 2008 perustettu Suomen suurin ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja, jonka fokus on erityisesti kotimaisen kysynnän tyydyttämisessä. MedKit on virallinen huoltovarmuustoimija ja toimittaa suojatuotteita mm. Puolustusvoimille ja valtioneuvostolle.

Lähde MedKitin tiedote

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.