• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Vuoden ensihoitaja auttoi kätilöt kentälle

keto

Janne Keto on valittu Vuoden ensihoitajaksi 2020. Hänen merkittävä työpanoksensa oli avainasemassa, kun HUS Lohjan sairaanhoitoalueella käynnistettiin ”Kätilö kentällä” -malli. Sen tavoitteena on tehdä ensihoidon tehtäväksi tulleista synnytyksistä mahdollisimman turvallisia. ”Kätilö kentällä” -mallissa kätilö lähtee ensihoidon avuksi kentälle, jos synnytys sairaalan ulkopuolella näyttää todennäköiseltä.

Ehdotus Kedon valinnasta Vuoden ensihoitajaksi tuli sairaalan sisältä. HUS Lohjan sairaalan Naisten -ja lastentautien tulosyksikkö, synnytysosaston johto, lähiesimiehet ja kätilöt asettuivat ehdotuksen taakse yksimielisesti. He perustelevat ehdotustaan seuraavasti: ”Janne Keto sai sinnikkäällä yrittämisellä ja perusteluilla luvan JET-tehtävälleen, joka oli kokoluokassaan merkittävästi tavanomaista laajempi ja mittavampi. Tarvittiin lukuisia lupia, yhteistyötä, kokouksia sekä moniammatillistahyväksyntää tulosyksikkörajojen yli, jotta ”Kätilö kentällä”-kokeilu mahdollistui.”

Kätilö kentällä -pilotti suunniteltiin, valmisteltiin ja toteutettiin yhteistyössä Lohjan sairaalan synnytysosaston sekä alueen ensihoidon kanssa. Vajaan puolentoista vuoden mittainen kokeilu päättyi vuodenvaihteessa, jonka jälkeen ”Kätilö kentällä” -malli on jatkunut toistaiseksi.

Vuoden ensihoitaja valittiin kymmenennen kerran. Valinnan tekevät: Ensihoidon opettajat, ensihoitolääkärit, Suomen Ensihoitoalan liitto, Tehy ja Systole ensihoidon erikoislehti.

Janne Keto työskentelee HUS Lohjan alueen ensihoidon kenttäjohtajana.

Lue juttu Vuoden ensihoitaja 2020 Janne Kedosta lokakuussa ilmestyvästä Systolesta (5/2020).

 

Kuva Joni Hyyryläinen

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.