• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Leikkauspotilaan lämpöpeite sai INNOSUOMI 2010 -palkinnon

Tasavallan presidentti Tarja Halonen palkitsi INNOSUOMI 2010 -palkinolla kuopiolaisen Telespro Finland Oy:n. Yritys  kehitti  leikkauspotilaalle T-Balance asun, joka ehkäisee potilaan lämmönhukkaa koko operaation ajan.

Yrityksen kehittämän T-Balance asun materiaali on kolmikerroslaminaatti: ulkoa sileää mikrokuituneulosta, sisältä pehmeää fleeceä ja välissä on lämmön haihtumista estävä, hengittävä, mutta nesteen pitävä kalvo. Asussa on useita erikoisvetoketjuja, joita avaamalla vain toimenpiteen vaatima osa paljastuu.  T-Balance asu soveltuu käytettäväksi lähes kaikissa leikkauksissa ja toimenpiteissä. Tutkimusten mukaan potilaiden lämpötilan laskun estäminen lyhentää potilaiden sairaalassaoloaikaa. Tätä kautta myös hoidon kustannukset vähenevät.
Leikkaustoiminnassa potilaan lämpötilan lasku on ongelma, koska anestesia heikentää potilaan omaa lämmönsäätelyjärjestelmää. Jo vähäinenkin ydinlämmön lasku lisää leikkauksen riskejä, haittaa leikkauksesta toipumista ja lisää komplikaatioita. Potilaan jäähtyminen alkaa usein jo ennen leikkausta valmisteluvaiheessa ja jatkuu vielä leikkauksen jälkeen heräämössä. Potilaan lämmönhukkaa pyritään estämään erilaisilla hoitotoimenpiteillä, peitteillä ja lämmittimillä.

Valtakunnalliset, tasavallan presidentin INNOSUOMI 2010 -palkinnot jaettiin 17. kerran Innopäivänä 14.12. Patentti- ja rekisterihallituksessa.
INNOSUOMEN vuoden 2010 teemana oli ”Käyttäjät innovaatioiden lähteinä”. Ajankohtainen teema korostaa, että tuote- ja palveluratkaisujen menestyminen markkinoilla rakentuu entistä enemmän käyttäjien tarpeisiin ja käyttäjien osallistamiseen alusta alkaen innovointiprosessiin.

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.