Kännykkä ohjaa elvytystä

iPhone-kännykän avulla voi harjoitella elvytystä. Puhelimeen voi ladata Zoll Pocket CPR -ohjelman, joka neuvoo alusta lähtien, mitä tehdään, kun kohdataan eloton potilas.

Kuva- ja ääniohjein potilaan herättelyn jälkeen ohjelma käskee soittamaan apua. Sitten sovellus neuvoo miten puhelinta pidetään paineltaessa, minkä jälkeen se kehottaa aloittamaan elvyttämisen. Metronomi alkaa piipittämään ja näyttöön ilmestyy piirretty kehonkuva ja painelukohtaan ilmestyy pumppaavat kädet. Näytössä on myös painelusyvyysmittari.
Paineltaessa reaaliaikaisesti ohjelma kehottaa hidastamaan tai nopeuttamaan painelua. Puhelin reagoi painelusyvyyteen, tarvittaessa se antaa korjauskomentoja. Ohjelma pitää 30 painalluksen jälkeen tauon ja kehottaa puhaltamaan kaksi kertaa. Sovelluksen voi valita toimimaan AHA:n tai ERC:n ohjeiden mukaisesti. Valmistaja markkinoi tuotetta käytettäväksi vain harjoituskäyttössä kotona ja työpaikoilla.

Sovelluksen avulla harjoittelu edellyttää, että käytössä on potilassimulaattori tai paineluelvytysharjoitteluun tarkoitettu väline. Systole kokeili sovellusta SimMan 3G -potilassimulaattorin kanssa. Sovelluksen antama palaute vastasi potilassimulaattorin antamaa palautetta.